Alchemist_dome_Ungdommens Røde Kors_2023

    100 børn spiste med Kronprinsen på Michelin-restaurant Alchemist

    SEPTEMBER, 2023: I anledning af Ungdommens Røde Kors 100-års fødselsdag inviterede kokken Rasmus Munk 100 børn fra organisationens Ferielejre til arrangement på sin Michelin-restaurant Alchemist. H.K.H. Kronprinsen deltog i arrangementet sammen med børnene.

    ”Det bedste var en jordbærdrink. Jeg brød mig ikke så meget om maden. Men vandet var altså også rigtigt lækkert.”

    Sådan sagde Avillads på syv år. Han var én blandt de 100 børn fra Ungdommens Røde Kors’ Ferielejre, som var inviteret på en helt særlig oplevelse af kokken Rasmus Munk. I anledning af organisationens 100-års fødselsdag havde Rasmus Munk arrangeret en særlig tur på sin Michelin-restaurant Alchemist, og Kronprinsen deltog i arrangementet sammen med børnene.

    ”Mig og Kronprinsen snakkede om, hvad vi godt kan lide. Kronprinsen kunne godt lide at gøre andre glade. Jeg kan også godt lide at gøre andre glade, og så kan jeg lide at spille fodbold,” sagde Avillads efter arrangementet.

    Alchemist_Kronprins_Ungdommens Røde Kors_2023

    FOTOS: Peter Sørensen

    Børnene, de frivillige fra Ungdommens Røde Kors og Kronprinsen kom først ind ad restaurantens store bronzedør. Her deltog de først i workshops, hvor de skulle lave muggent brød og smage kombucha. Efterfølgende fik de en række serveringer i restaurantens store dome med flot visuelt indhold i loftet. Alle fik også en lille dessert i restaurantens ”balcony”, inden de blev sendt godt videre af Kronprinsen, som delte goodiebags ud til børnene.

    ”Det var rigtig sjovt, og mig og Kronprinsen er blevet ret gode venner,” lød det fra Avillads.

    Også Kronprinsen havde en god oplevelse:

    ”Det har været skønt at være med i dag. Det var enormt hyggeligt at sidde sammen med børnene og snakke. Jeg lavede en pagt med dem, at vi skulle tage én bid og smage på alle retter. Så kunne de bare lægge det tilbage igen, hvis de ikke kunne lide det. Men jeg synes faktisk, de var ret interesserede og spændte. Jeg kunne høre på dem, at de havde en stor oplevelse – og det havde jeg også,” sagde Kronprinsen under arrangementet til Ungdommens Røde Kors.

    ”URK er 100 år. Det er et fantastisk flot jubilæum, som I med rette kan være stolte af. Det viser, at der er og altid har været behov for, at nogen går op i, hvordan børn og unge har det i vores samfund i Danmark. Og her har URK jo bare et stærkt brand,” sagde Kronprinsen og roste de unge frivillige, der var med på dagen:

    ”URK’s Ferielejre er enormt givende for det enkelte barn. Det kan jeg høre på børnene. De frivillige kan give børnene en masse fine oplevelser, når de er på lejr. Det er ret imponerende.”

    Ungdommens Røde Kors’ Ferielejre bliver holdt i sommerferien og er for de børn og unge, der ellers ikke ville få mulighed for at få særlige oplevelser i ferien. Det kan være på grund af økonomiske og sociale udfordringer i hjemmet.

    Derfor var Jonas Wiederholt Larsen, landsforperson i Ungdommens Røde Kors, også meget begejstret for dagens arrangement, som var noget særligt for både børn og frivillige.

    ”Vi er vildt glade for, at Rasmus Munk vil fejre Ungdommens Røde Kors’ 100-års fødselsdag ved at invitere 100 børn fra vores Ferielejre på sin Michelin-restaurant. Børnene fik en oplevelse ud over det sædvanlige, og så fik de selvfølgelig et gensyn med gamle venner og kærlige frivillige fra deres Ferielejr,” sagde han.

    Også Rashid på 14 år havde en god oplevelse på restauranten. Han var så heldig at sidde ved siden af Kronprinsen til serveringerne.

    ”Maden var både speciel og god. Det smagte fint, og det var noget, jeg aldrig før havde smagt. Min favorit var hummerkloen og bananen,” sagde han.

    ”Det er første gang, jeg har siddet ved siden af en prins. Vi snakkede med ham, og han lokkede os til at spise noget, vi måske ellers ikke ville. Men det var overraskende normalt at snakke med ham.”

    Menuen bestod samlet set af

    • Milky Oolong (alkoholfri drik)
    • Mouldy bread (”muggent” brød)
    • Smokey Ball (kugle af gluten med røg i)
    • Lobster Claw
    • Andy Warhol (banandessert)
    • Cheers! (selvlysende frugtcocktail)
    • Amber (“ravklump” af honning med en myre i)